Hayatımızın bir parçası olan olan kimyasallarla güvenli çalışma kursumuzda, tehlikeli kimyasallar, sınıflandırmaları, etiketlemeleri, türleri ve depolanmaları ile ilgili bilgilendirmeleri bulacaksınız.
Günlük yaşamımızı direkt olarak etkileyerek hayat standardımızı da artıran kimyasallar, hastalıklara karşı korunmamızı ve tedavi edilmemizi sağlayan, temizlik ve hijyen konularında katkıda bulunan, giyim ve gıdada insanlığın ihtiyacını karşılayan ve bunun yanı sıra, hemen hemen tüm sektörlere de girdi sağlayarak, hayatımıza büyük katkıları bulunmaktadır.
Kimyasal maddeKimyasal madde; doğal halde bulunan, üretilen, herhangi bir işlem sırasında kullanılan veya atıklar da… More üreten, işleyen, depolayan veya taşıyan sektörlerdeki on binlerce maddenin neden olabileceği sorunlar, önceden saptanıp iyi kontrol edilmezse ve gerekli önlemler alınmazsa, oluşan olaylar sonucunda, işyerinde çalışanlar, çevrede ikamet edenler ve hatta, tüm insanlığın sağlığına büyük zararlar gelebilir.
Kimyasallarla Güvenli Çalışma Eğitimi Müfredatı
- Kimyasal Risk Etmenleri
- Kimyasalların sınıflandırılması
- Kimyasal riskler
- Sağlığa zararlı kimyasallar
- Tehlikeli kimyasallar ve zararlılık sınıfları
- Zararlılık işaretleri
- Katı ve toz halindeki kimyasallar
- Sıvı ve buhar halindeki kimyasallar
- Güvenlik Bilgi Formları
- Kişisel koruyucu donanımlar
- Kimyasal etiketleme ve depolama
- Kimyasal atıklar
- Mevzuatlar & İndirilebilir Dokümanlar
- Sertifika Sınavı

Kimyasallar çözücü olarak temizlikte, katkı maddesi veya inceltici olarak boyalarda ve cilalarda, maddelerin ve karışımların seyreltilmesinde, gaz hâlinde kaynak işlerinde, soğutmada ve anestezide kullanılır. Okullarda, laboratuvarlarda, araştırma merkezlerinde, resmi dairelerde ve evlerde de kimyasal kullanılmaktadır.
Binlerce insan işyerlerinde tehlikeli kimyasal etkenlere maruz kalmaktadır. Bu etkenlere maruziyet önlenmediğinde veya uygun yöntemlerle denetim altına alınmadığında, ciddi iş kazaları ve meslek hastalıkları ve hatta, kalıcı hasarlar ve ölümler meydana gelebilmektedir.
Kimyasallar insan sağlığı açısından toksik, tahriş edici, kanserojen gibi fiziksel özelliklerine göre toz, gaz, sıvı, buhar olarak sınıflandırılabilir. Bu kimyasallar vücuda akciğer yoluyla solunum, deri veya göz yoluyla emilim ve ağız yoluyla sindirim olmak üzere üç yoldan girer.
Bu yollarla vücuda giren kimyasallar etkenin türüne ve etkene maruz kalma yoluna bağlı olarak vücutta lokal ve sistemik etkilere yol açabilir.
Müfredat
- 1 Bölüm
- 7 Ders
- Ömür boyu
- Kimyasallarla Güvenli ÇalışmaBu kursumuzda, geniş etki ve kullanım alanı içerisinde sağlık etkileri bilinmeden kullanılan kimyasallar ile ilgili olarak, kimyasalların riskleri, sınıflandırılmaları, etiketlemeleri, işaretleri, kimyasal maddelerin türleri, depolanması ve sağlık etkileri ile önlemleri hakkında bilgilendirme yapacağız.11
- 1.1Kimyasal ve Tehlikeli Kimyasallar25 Dakika
- 1.2Kimyasal Türleri ve Riskler25 Dakika
- 1.3Kimyasalların Sınıflandırılması25 Dakika
- 1.4Ders Arası – Kimyasallar110 Dakika15 Soru
- 1.5Kimyasalların Etiketlendirilmesi25 Dakika
- 1.6Kimyasalların Depolanması30 Dakika
- 1.7Ders Arası – Kimyasallar210 Dakika15 Soru
- 1.8Kimyasallarla Çalışma Kuralları15 Dakika
- 1.9Mevzuat – Dokümanlar40 Dakika
- 1.10Boşlukları Dolduruyoruz!10 Dakika10 Soru
- 1.11Sertifika Sınavı30 Dakika30 Soru
Çalışmanın savaştan üç kat daha tehlikeli olduğu, içki, uyuşturucu veya savaşlardan daha fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan “BANA BİR ŞEY OLMAZ” mantığını ortadan kaldırarak, İSG kültürünü Türkiye’ye yerleştirmek için oluşturduğumuz İSG Eğitim Platformu'nda her çalışanın İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerini almalarını sağlamak için kendimizi durmadan yeniliyoruz. Ümidimiz odur ki, tüm işyerlerinde "sıfır" iş kazası hedeflerine doğrudan katkımız olsun. Şirketlerin önceliği için uygulanan eğitimlerimizde Öngörülemeyen kazaları önlemek için tüm imkanlarımızla yanınızda olmayı sürdürüyoruz.
İSG EĞİTİM PAKETLERİ
İlginizi Çekebilecek Kurslar
-
11 Ders
-
2 Sınav
-
28 Ders
-
8 Sınav
-
26 Ders
-
6 Sınav
-
38 Ders
-
10 Sınav