NİG Akademi tarafından İSG uzmanı B sınıfı eğitimi için hazırlanan eğitim müfredatımıza aşağıdan ulaşabilirsiniz. B Sınıfı iş güvenliği uzmanları için hazırladığımız eğitim müfredatımız yedi aşamadan oluşmaktadır;
İSG Uzmanı B Sınıfı – Uzmanlık
- Başlangıç : Başlangıç aşamasında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili standart tanımlar ile iş sağlığı ve güvenliğinin amaç ve kapsamına dair bilgiler yer almaktadır.
- Uzmanlık: Bu aşamada B sınıfı isg uzmanları için hazırlanan ve “Başlangıç” seviyesinde başarılı olanlar için UZMANLIK statüsündeki kursa ait ders programına ulaşabilirsiniz.
- İleri Düzey: İleri Düzey aşaması, B sınıfı isg uzmanı olan ve A sınıfına hazırlananlar ile B sınıfı Uzmanlık statüsünden başarılı olanlar için hazırlanmış, İLERİ DÜZEY ders notlarını içermektedir.
- Bilgi Küpü: Üç aşamayı bitiren isg uzmanları için pekiştirme niteliğinde olan ve soru/cevap şeklinde hazırlanan iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarına ulaşabilirsiniz.
- Hazırlık Testleri: Çıkmış sorular ve NİG Akademi tarafından hazırlanan sınavlarave hazırlık testlerine cevapları ve ipuçları ile buradan ulaşabilirsiniz.
- Çıkmış Sorular: Bu zamana kadar yapılmış sınavlara ait çıkmış sorular bilgi amaçlı olarak yayınlanmaktadır.
- Kanun ve Yönetmelikler: İş Sağlığı ve Güvenliği’ne dair kanun ve yönetmeliklere SORU/CEVAP olarak ulaşabileceksiniz.
Başarı Belgeleri Kriteri
B sınıfı isg uzmanlarına BAŞLANGIÇ, UZMANLIK ve İLERİ DÜZEY kurslarının sonunda alanına ait BAŞARI BELGESİ verilecek olup, başarı puanı (70) ve üzeri zorunludur.
İSG Uzmanı B Sınıfı Profili
Bu belgeye sahip olanlar tehlikeli veya az tehlikeli sınıflarda yer alan iş yerlerinde çalışabilirler. İki şekilde B sınıfı iş güvenliği uzmanlık belgesine sahip olunabilir; Mühendis, mimar veya teknik elemanlardan her kim, C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesiyle en az üç yıl fiilen görev yaptığını iş güvenliği uzmanlığı sözleşmesi ile belgeleyebilirse ve B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimine katılarak yapılacak B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavında olabilirse bu belgeye sahip olabilir. B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavında başarılı olan, iş sağlığı ve güvenliği veya iş güvenliği yüksek lisansı yapmış olan mühendis, mimar veya teknik elemanlara B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi verilir.
Hangi Şirketler İş Güvenliği Uzmanı Bulundurmak Zorundadırlar?
50 ve üzeri sayıda işçi çalıştıran iş yerleri için iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı çalıştırma yükümlülüğü bulunmaktadır. 50’den az sayıda işçi çalıştıran az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerleri ve kamu kurumları iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı çalıştırma yükümlülüğü bulunmaktadır. 50’den az sayıda işçi çalıştıran tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerleri iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurmak zorundadır.
Çalışma Şartları;
(A) sınıfı belgeye sahip olanlar ise bütün tehlike sınıflarında yer alan iş yerlerinde çalışabilirler (B) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli ve tehlikeli sınıflarda, (C) sınıfı belgeye sahip olanlar az tehlikeli sınıfta, görev alabilirler. İş güvenliği uzmanları, görevlerini yerine getirmek için aşağıda belirtilen sürelerde görev yaparlar: a) Az tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 10 dakika. b) Tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 20 dakika. c) Çok tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 40 dakika
NİG Akademi Olarak Amacımız
İnsan emeği tüm değerlerin üstündedir. Çalışan, çalışma koşulları, çevre ve insan duyarlılığı, ürün ve hizmet standartlarıyla iş sağlığı ve güvenliği bir bütündür. Bu bütünün sürdürülebilir olmasının arkasında insana ve insan sağlığına verilen önem yapmaktadır. İş Sağlığı ve Güvenliği; isg kültürünü verimliliğine çevirecek anlayışı hayata geçirmek için vardır. Çalışan ve güvenlik faktörü göz ardı edilerek iş sağlığı ve güvenliği yönetilemez. NİG Akademinin kurulmasındaki amacımız; 1– Çalışanlara en yüksek seviyede sağlıklı ortam sağlamak, 2– Çalışma şartlarının olumsuz etkilerinden onları korumak, 3– İş ve işçi arasında mümkün olan en iyi uyumu temin etmek, 4– İşyerlerindeki rizikoları tamamen ortadan kaldırmak veya zararları en aza indirgemek, 5– Oluşabilecek maddi ve manevi zararları ortadan kaldırmak, 6– Çalışma verimini arttırmak.
İş Güvenliği Maliyet Değil, Verimliliktir!
Ülkelerin gelişmişlik düzeyleri, vatandaşlarına verdiği değerle yükselir. İşçilere sağlıklı ve güvenli çalışma ortamlarının sağlanması, işçinin daha mutlu ve verimli çalışmasının yanında işverene ve ülke ekonomisine de olumlu katkılar sunacaktır. Bu nedenle, iş sağlığı ve güvenliği konusunda alınacak tedbirler bir maliyet olarak değil, aksine verimliliğe yönelik bir öncelik olarak görülmelidir. İş Sağlığı ve Güvenliği için yapılan her türlü harcamanın, sürekli yararlar sağlayan bir yatırım olarak görülmesi gerekir. Uzun yıllar boyunca yapılan bilimsel çalışmalar, iş kazaları sonucu oluşan kayıpların, iş güvenliğini sağlamaya yönelik güvenlik önlemleri için yapılacak harcamalardan çok daha fazla olduğu gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Elbette, iş kazaları sonucu yitirilen insan yaşamlarının değerini ölçmek ve hiç bir maddi değerle karşılaştırmak olanaklı değildir. Üretimin de tüm çabaların da amacı, insanın mutluluğu olmalıdır
B Sınıfı İSG Uzmanı Eğitimleri
İş Sağlığı ve Güvenliği önlemlerinin her ne sebeple olursa olsun ertelenmesi; iş kazalarına, meslek hastalıklarına ve iş cinayetlerine ORTAK OLMAKTIR!..
Müfredat
- 1 Bölüm
- 20 Ders
- Ömür boyu
- B Sınıfı İSG Uzmanı - Uzmanlık29
- 2.1Kişisel Koruyucu Donanımlar (KKD)5 Saat
- 2.2Kişisel Koruyucu Donanımlar Nasıl Seçilir4 Saat
- 2.3Yaşam Hattı3 Saat
- 2.4Ders Özeti Sınavı (B) – KKD10 Dakika10 Soru
- 2.5Çalışma Hayatı4 Saat
- 2.6Kadın Çalışanlar1 Saat
- 2.7Ders Özeti Sınavı (B) – Çalışma10 Dakika10 Soru
- 2.8Çocuk ve Genç İşçiler1 Saat
- 2.9Mesleki Eğitimler1 Saat
- 2.10Ders Özeti Sınavı (B) – Eğitim/Genç-Çocuk10 Dakika10 Soru
- 2.11Gürültü8 Saat
- 2.12Tozla Mücadele5 Saat
- 2.13Ders Özeti Sınavı (B) – Gürültü / Toz10 Dakika10 Soru
- 2.14Titreşim7 Saat
- 2.15Yapı İşleri10 Saat
- 2.16Elle Taşıma5 Saat
- 2.17Ders Özeti Sınavı (B) – Yapı/Elle Taşıma10 Dakika10 Soru
- 2.18İşyeri Bina ve Eklentileri4 Saat
- 2.197,5 Saat veya Daha Az Çalışılması Gereken İşler2 Saat
- 2.20Ders Özeti Sınavı (B) – Bina & Eklentiler/Çalışma10 Dakika10 Soru
- 2.21İş Hijyeni5 Saat
- 2.22İşyeri Hekimi & DSP5 Saat
- 2.23Ders Özeti Sınavı (B) – İSG Profesyoneli – Hijyen10 Dakika10 Soru
- 2.24Askeri İşyerleri1 Saat
- 2.25İSG Uzmanı (B) Uzmanlık Ara Test25 Dakika25 Soru
- 2.26Balıkçı Gemileri3 Saat
- 2.27Laboratuvarlarda İş Güvenliği3 Saat
- 2.28Bilgi Küpü5 Saat
- 2.29İSG Uzmanı (B) – Uzmanlık Genel Test50 Dakika50 Soru
Çalışmanın savaştan üç kat daha tehlikeli olduğu, içki, uyuşturucu veya savaşlardan daha fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan “BANA BİR ŞEY OLMAZ” mantığını ortadan kaldırarak, İSG kültürünü Türkiye’ye yerleştirmek için oluşturduğumuz İSG Eğitim Platformu'nda her çalışanın İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerini almalarını sağlamak için çalışmayı bir görev sayıyoruz.

İSG EĞİTİM PAKETLERİ
İlginizi Çekebilecek Kurslar
-
12 Ders
-
0 Sınav