Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi | Az Tehlikeli Sınıf
Az tehlikeli sınıflarda çalışanlar için hazırlanmış, temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, en az 8 (sekiz) saatlik temel bilgileri içeren, zorunlu iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini kapsar.
İş Sağlığı ve Güvenliği, sadece çalışanı etkileyen bireysel bir kavram değil, bir ülkenin gelişmişlik düzeyi ölçütü, sağlıklı bir bireyin yetiştireceği yeni nesillerin bilinç düzeyini ile sağlıklı ve mutlu bir toplumu ifade etmektedir. Bunun sağlanabilmesi için mavi ya da beyaz yaka, işçi ya da memur ayırımı yapılmadan; yaş, cinsiyet, ırk ve meslek farkı gözetilmeksizin herkesin yaşama hakkının en yüksek düzeyde garanti altına alınması gerekmektedir.
İş Sağlığı ve Güvenliği Az Tehlikeli Sınıf Eğitimi Müfredatı
- İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi
- İş Sağlığı Hak ve Sorumlulukları
- İş KazasıÖnceden planlanmamış, çoğu zaman yaralanmalara, makine ve teçhizatın zarara uğramasına veya üretimin bir süre... Tanımı ve Kapsamı
- Genel İş Güvenliği Kuralları
- Yasal Yükümlülükler
- İş Kazaları Nedenleri ve Önleme
- İş Hijyeni ve Hijyen
- Çalışma Hayatı
- İş Güvenliği İşaretleri
- Ramak Kala Olayı
- Meslek Hastalıkları
- Hastalıklardan Korunma
- Afet ve Acil Durumlar
- Elle Taşıma
- İş Ekipmanlarında Güvenlik
- Kişisel Koruyucu Donanımlar
- Fiziksel Riskler
- Ergonomik Riskler
- Psikososyal Riskler
- Yangın Güvenliği
- Deprem Güvenliği
- Uygunsuzlukları Arıyoruz!
Online iş güvenliği eğitimleri, sadece yasal bir zorunluluk olmanın ötesinde, işletmeler için stratejik bir yatırım olarak değerlendirilmelidir. Bu eğitimler, iş güvenliği kavramını tüm çalışanlara yayarak, iş yerinde güvenli bir ortam oluşturmanın yanı sıra, uzun vadede maliyetleri düşürme ve verimliliği artırma gibi önemli faydalar sağlar.
Online iş güvenliği eğitimleri, çalışanların tehlikeleri tanıma ve bu tehlikelere karşı nasıl önlem alacaklarını öğrenmelerini sağlar. Bu bilgi birikimi, çalışma alanlarında meydana gelebilecek kazaların sayısını azaltır. Azalan kaza sayısı, iş sürekliliği için kritik olan çalışan sağlığını korur ve iş gücü kaybını minimize eder. Örneğin, bir üretim tesisinde yapılan etkili bir iş güvenliği eğitimi, yıllık kaza oranlarını önemli ölçüde düşürebilir ve bu da doğrudan üretim hedeflerinin sürdürülebilirliğine katkıda bulunur.