Psikolojik Yıldırma : Mobbing
Psikolojik yıldırma olarak adlandırılan mobbingMobbing; (Latincede; psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, rahatsız etme veya sıkıntı vermek) “Özellikle hiyerarşik...; son zamanlarda çok sık karşılaşılan ancak çeşitli nedenlerle gündeme getirilemeyen bir sorundur.
Genel Görünüm
Psikolojik yıldırma olarak adlandırılan mobbing; son zamanlarda çok sık karşılaşılan ancak çeşitli nedenlerle gündeme getirilemeyen bir sorundur.
Psikolojik Yıldırma : Mobbing
Küreselleşen dünyada, iş hayatı koşullarının sürekli ve hızlı bir şekilde değişmesi ekonomik ve sosyal koşulların iş çevresinde değişikliklere yol açmış, bunun neticesinde iş yaşamında rekabetin ön plana çıkmasına neden olmuştur. Rekabetin artması bireylerin iş ortamında bulunduğu ilişkileri zorlaştırmış, bu durum da yeni sağlık ve güvenlik risklerini beraberinde getirmiştir. İş sağlığı ve güvenliği çalışmalarında fiziksel, biyolojik ve sağlık riskleri anlaşılır bir şekilde tanımlanmış olsa da psikolojik riskler yeterince anlaşılır ifade edilmemiştir.
Türkçe karşılık olarak “işyerinde psikolojik taciz”, “işyerinde psikolojik-terör”, “işyerinde psikolojik-şiddet”, “işyerinde duygusal taciz”, “işyerinde moral taciz”, “işyerinde manevi taciz”, “duygusal şiddet”, “işyerinde zorbalık”, “yıldırma” ve “işyerinde yıldırmaya yönelik psikolojik saldırı”
sözcükleri kullanılır
Psikolojik Yıldırma : Mobbing Eğitim Konuları
- MobbingMobbing; (Latincede; psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, rahatsız etme veya sıkıntı vermek) “Özellikle hiyerarşik... nedir, ne değildir?
- MobbingMobbing; (Latincede; psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, rahatsız etme veya sıkıntı vermek) “Özellikle hiyerarşik... davranış türleri
- Yasal Mevzuat
- MobbingMobbing; (Latincede; psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, rahatsız etme veya sıkıntı vermek) “Özellikle hiyerarşik... nedenleri
- MobbingMobbing; (Latincede; psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, rahatsız etme veya sıkıntı vermek) “Özellikle hiyerarşik... sonuçları
- Mobbingin önlenmesi
Açıklama: Kursa başlamak için “KURSA BAŞLA” ikonuna tıklamanız gerekir. Her dersin sonunda mutlaka “BU DERSİ TAMAMLA” ikonuna basarak diğer derse/konuya/sınava geçmelisiniz. Sınavı başarıyla geçtiyseniz “BAŞARI BELGENİZİ” oluşturabilmeniz için “KURSU BİTİR” ikonuna basmanız gerekir.
Müfredat
Eğitmen
Gereksinimler
- Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi'ni Bitirmelisiniz
- İş Hijyeni Eğitimi'ni Bitirmelisiniz
- İş Güvenliği İşaretleri Eğitimi'ni Bitirmelisiniz
Özellikler
- 3 Ders
- 2 Sınav
Hedef Kitle
- Çalışanlar