Kişisel Koruyucu Donanım
Kişisel Koruyucu DonanımKişisel koruyucu donanım; • Çalışanı, yürütülen işten kaynaklanan, sağlık ve güvenliği etkileyen bir veya... eğitimi ile, KKD tanımı, mevzuat, KKD seçimi, KKD kategorileri ile Güvenli KKD standartları konuları ele alınmaktadır.
Genel Görünüm
Kişisel Koruyucu Donanım eğitimi ile, KKD tanımı, mevzuat, KKD seçimi, Kişisel Koruyucu Donanımlara ait kategoriler ile Güvenli KKD standartları konuları ele alınmaktadır.
Kişisel Koruyucu Donanım
Kişisel Koruyucu Donanımlar bir veya birden fazla sağlık ve güvenlik tehlikesine karşı korunmak için kişilerce giyilmek, takılmak veya taşınmak amacıyla tasarlanmış herhangi bir cihaz, alet veya malzemeyi ifade eder.
KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLAR, (KKD); iş yerindeki risklerin önlenmesinin veya yeterli derecede azaltılmasının, teknik tedbirlere dayalı toplu korunma ya da iş organizasyonu veya çalışma yöntemleri ile sağlanamadığı durumlarda kullanılır.
Mevzuatta belirlenen risklerin toplu koruma tedbirleriyle önlenemediği veya alınan teknik önlemlere rağmen istenilen düzeye indirilemediği hâllerde kişisel koruyucu donanımlar kullanılmalıdır. Tedbirler hiyerarşisinin son halkası kişisel koruyucu donanım olmakla birlikte bu kişisel koruyucu donanımların diğer tedbirlere göre daha önemsiz olduğu anlamına gelmemektedir. Keza, iş kazası sonucu yaralanma ve meslek hastalıkları ile kişi arasındaki son bariyer kişisel koruyucu donanım olup bundan öte başka bir tedbir bulunmamaktadır
Kişisel Koruyucu Donanımlar Eğitim Konuları;
-
- Kişisel Koruyucu DonanımKişisel koruyucu donanım; • Çalışanı, yürütülen işten kaynaklanan, sağlık ve güvenliği etkileyen bir veya... (KKD) Nedir?
- Mevzuat
- KKD’yi Nasıl Seçmeliyiz?
- KKD Kategorileri
- EN – CE Nedir?
- Solunum Koruma
- El Koruma
- Göz Koruma
- Kulak Koruma
- Vücut Koruma
- Kafa Koruma
- Ayak Koruma
- Yüksekte Çalışma
Açıklama: Kursa başlamak için “KURSA BAŞLA” ikonuna tıklamanız gerekir. Her dersin sonunda mutlaka “BU DERSİ TAMAMLA” ikonuna basarak diğer derse/konuya/sınava geçmelisiniz. Sınavı başarıyla geçtiyseniz “BAŞARI BELGENİZİ” oluşturabilmeniz için “KURSU BİTİR” ikonuna basmanız gerekir.
Müfredat
Eğitmen
Gereksinimler
- Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi'ni Bitirmelisiniz
- İş Hijyeni Eğitimi'ni Bitirmelisiniz
- İş Güvenliği İşaretleri Eğitimi'ni Bitirmelisiniz
Özellikler
- 8 Ders
- 2 Sınav
Hedef Kitle
- Çalışanlar