Genel Görünüm
Depremlerde can ve mal kayıplarının artmasının en önemli nedenlerinden biri de sarsıntı sırasında insanların kendilerini nasıl koruyacaklarını ve ne yapmaları gerektiğini bilmemeleridir. Du dersimizde deprem öncesi, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenlere değineceğiz.
İş yerlerinde ve Hayatımızda Deprem Güvenliği
Ülkemiz bulunduğu konum itibariyle aktif depremler yaşamakta ve büyük riskler barındırmaktadır. Türkiye nüfusunun yaklaşık üçte ikisi, halen aktif olan fay zonları üzerinde yaşadığından, ülkemizde en büyük afet tehditlerinden birinin deprem olduğu bilinmektedir.
Ülkemizin yoğun bir deprem kuşağında yer alması ve zaman zaman oluşan deprem felaketleri sebebiyle insanlar, sadece fiziksel ve ekonomik zarara uğramakla kalmayıp, deprem sonrası bazı kalıcı psikolojik rahatsızlıklar da yaşamaktadır. İnsanların kendilerine veya yakınlarına karşı fiziksel ya da ruhsal tehdit algıladıkları doğal afet, kaza, terör eylemi gibi olayları travmatik durumlar olarak adlandırıyoruz. 2020 yılında Türkiye’de onlarca insanın hayatını kaybettiği Elazığ ve İzmir depremleri, hem evlerimiz hem de iş yerlerimizde depreme karşı alınması gereken önlemleri yeniden gündeme getirmiştir.
Olası depremlere evde, doğada, alışveriş merkezlerinde yakalanabilmesi ihtimali yanında iş yerlerinde yakalanma riski de çok yüksektir. İş yerinde deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında alınan doğru aksiyonlar maddi ve manevi kayıpları önleyecektir.
Eğitim Özellikleri
- Ders: 3
- Sınav: 1
- Süre: 1 Saat
- Yetenek Seviyesi: Başlangıç
- Dil: Türkçe
- Öğrenci: 4216
- Sertifika: Var
- Değerlendirme: NİG Akademi
Müfredat
Eğitmen
SSS
Özellikler
- 3 Ders
- 1 Sınav
Hedef Kitle
- Çalışanlar
- Profesyoneller