İş sağlığı ve güvenliği açısından sağlık sektörü çok tehlikeli işyerleri sınıfındadır ve sağlık çalışanları mesleki risk ve tehlikelere en fazla maruz kalan meslek gruplarından biridir. Sağlık sektöründe iş güvenliği eğitimi kursumuzda, hastanelerde karşılaşılan mesleki risk ve tehlikelere yer verilmiştir.
Mesleki risk ve tehlikeler, sektörlere göre farklılık göstermektedir. Yapılan araştırmalar, sağlık sektöründe önemli yer tutan hastanelerin, mesleki risk ve tehlikelere en fazla maruz kalınan çalışma ortamlarından biri olduğunu belirtmişlerdir. İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği’nde de hastaneler iş sağlığı ve güvenliği açısından “çok tehlikeli” işyerleri sınıfında yer almaktadır. Yapılan araştırmalarda hastane çalışanlarının maruz kaldığı ölümcül olmayan iş kazası ve meslek hastalıklarının oranı tüm sektörlerde çalışanların maruz kaldığı ortalama iş kazası ve meslek hastalığıMesleki risklere maruziyet sonucu ortaya çıkan hastalıkları ifade eder. Geniş anlamıyla, Sigortalının çalıştığı veya yaptığı… oranından çok daha fazla olduğu belirtilmektedir. Hasta ve yakınlarına hizmet sunan sağlık çalışanlarının etkili ve verimli çalışması için hastanelerde, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması büyük önem taşımaktadır
İş Sağlığı ve Güvenliği Çok Tehlikeli Sınıf Eğitimi Müfredatı
- İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi
- İş Sağlığı Hak ve Sorumlulukları
- İş Kazası Tanımı ve Kapsamı
- Genel İş Güvenliği Kuralları
- Yasal Yükümlülükler
- İş Kazaları Nedenleri ve Önleme
- İş Hijyeni ve Hijyen
- Çalışma Hayatı
- İş Güvenliği İşaretleri
- Ramak Kala Olayı
- Meslek Hastalıkları
- Hastalıklardan Korunma
- Afet ve Acil Durumlar
- Hastanelerde İş Güvenliği
- Elle Taşıma
- İş Ekipmanlarında Güvenlik
- Kişisel Koruyucu Donanımlar
- Kimyasal Riskler
- Biyolojik Riskler
- Fiziksel Riskler
- Ergonomik Riskler
- Psikososyal Riskler
- Elektrikle Güvenli Çalışma
- Temel İlk Yardım
- Yangın Güvenliği
- Deprem Güvenliği
- Uygunsuzlukları Arıyoruz!
Teknoloji destekli eğitim araçları sayesinde, iş güvenliği eğitimleri artık daha interaktif ve katılımcı odaklı hale gelmiştir. Çalışanlar, gerçek zamanlı simülasyonlar ve sanal gerçeklik uygulamaları ile teorik bilgilerini pekiştirebilir, böylece küresel standartlarda güvenlik prosedürlerine daha hızlı uyum sağlayabilirler. Bu yöntem, iş güvenliği bilincinin yanı sıra, çalışanların karşılaşabileceği gerçek durumlar karşısında pratik beceriler kazanmalarını da sağlar.
İSG Teklifi Alın
İlginizi Çekebilecek Kurslar
-
75 Ders
-
1 Sınav
-
66 Ders
-
1 Sınav
-
46 Ders
-
1 Sınav
-
78 Ders
-
1 Sınav