Bu kursumuzda etik kavramı, etik türleri ve etik değerlerinin oluşumunu etkileyen faktörler hakkında bilgiler, yönetim kavramı, kamu yönetimi kavramı ve kamu yönetiminde etik davranışı etkileyen unsurlar, kamu hizmeti ve temel etik değerlerin kamu kurumlarındaki hizmet verimliliği ilişkisine yer verilmiştir.
Gerek toplumsal yaşam, gerekse kamu yönetiminin işleyişi belirli kurallara bağlanmıştır. Bu kuralların temelini oluşturan en önemli unsurlarından biri de, toplumun temel ahlak anlayışıdır. Kamu yönetimindeki tüm ilişkiler, belli bir etik anlayışına dayanır. Gelişmiş ülkelerde artık, kurumsallaşmış olan uygulamalı etik yaklaşımı, ülkemizde de uygulanmaktadır. Günümüzde, sürekli toplumsal ahlaki çözülmeden bahsedildiği bir dönemde, etik kavramının güncel tutulması zorunludur. Bu kavramın, neyi içerdiğinin iyi öğrenilmesi ve uygulanması gerekir. İnsan ilişkilerinin bulunduğu her yer ve durumda, mutlaka etik ilişkilerin de ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Kamu yönetimi ve iş dünyasmdaki ilişkilerde de, belli etik değerlerin oluşturulmuş olması gereklidir.
İş Etiği Eğitimi Müfredatı
- İşyerlerinde İş Etiği
- Etiğe Uygun Davranışlar
- Etik Dışı Davranışlar
- Etik Dışı Davranış Nedenleri
- Etik Dışı Davranışların Önlenmesi
- Kamu Yönetiminde Etik

Etik insanların nasıl davranması gerektiği, doğru davranışın tanımı ve iyi yaşam arayışı ile ilgilidir.
“Etik” kelimesi “özel” veya “alışkanlık” anlamına gelir. Yunanca “ethos” kelimesinden türemiştir. Etik, ahlak teorisini, ahlaki teoriyi doğru eyleme ve daha iyi uygulamaya işaret ettiklerini gösteren, ahlaki değerlerden farklıdır. Etik, belirli davranışlarla ve tanımlanmış etik kurallarla sınırlı değildir, ancak, bir insanın yaşam felsefesinin, tüm ahlaki ideallerini ve davranışlarını kapsar.
Ethos’tan üretilen Etik, ideal ve özü ifade eder ve ahlaki kurallar ve değerler üzerine yapılan çalışmaların sonucudur. Böylece etik, toplumdaki ortak ahlaki kurallardan daha spesifik ve felsefidir. İnsanlar değer evrenini oluşturur. Etik bu evreni; bu iyidir veya, “kabul edilebilir”, “kabul edilemez”, “doğru”, “yanlış olabilir” olarak niteleyen ve bu bağlamda etik olarak tanımlanabilen bir felsefe dalıdır. Bu ahlaki ilkeler ve değer grupları, insanları, doğru veya yanlış, iyi veya kötüye yönlendirir
Müfredat
- 1 Bölüm
- 5 Ders
- Ömür boyu
- İşyerlerinde İş EtiğiBu kursumuzda etik kavramı, etik türleri ve etik değerlerinin oluşumunu etkileyen faktörler hakkında bilgiler, yönetim kavramı, kamu yönetimi kavramı ve kamu yönetiminde etik davranışı etkileyen unsurlar, kamu hizmeti ve temel etik değerlerin kamu kurumlarındaki hizmet verimliliği ilişkisine yer verilmiştir.6
Çalışmanın savaştan üç kat daha tehlikeli olduğu, içki, uyuşturucu veya savaşlardan daha fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan “BANA BİR ŞEY OLMAZ” mantığını ortadan kaldırarak, İSG kültürünü Türkiye’ye yerleştirmek için oluşturduğumuz İSG Eğitim Platformu'nda her çalışanın İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerini almalarını sağlamak için çalışmayı bir görev sayıyoruz.

İSG EĞİTİM PAKETLERİ
İlginizi Çekebilecek Kurslar
-
7 Ders
-
2 Sınav
-
55 Ders
-
11 Sınav
-
47 Ders
-
11 Sınav
-
39 Ders
-
8 Sınav