İş kazaları ve meslek hastalıkları çalışma ortamında yaşanan risklerden en önemlileridir. Bu sebeple iş sağlığı ve iş güvenliği ekonomik, sosyal ve teknik nedenlerle gittikçe önem kazanmakta ve daha çok ilgi çeken bir konu hâline gelmektedir. İş kazaları ve meslek hastalıklarının; devlet, işçi ve işveren bakımından pek çok olumsuz etkisinin bulunması ve sorunun çözümünün insani boyutu konunun titizlikle incelenmesini zorunlu kılmaktadır.
Türkiye’de iş kazalarının boyutları ile ilgili ürkütücü sayılar söz konusudur ve bunların sadece resmi makamlara ulaşan sayılar olduğu bilinmektedir. Nitekim Uluslararası Çalışma Örgütünün Türkiye’ye ilişkin verilerine göre, Türkiye’nin en yüksek ölümlü iş kazası oranına sahip ülkelerin başında yer aldığı görülmektedir.
İş sağlığı ve güvenliği, günümüz modern toplumlarında insana verilen değerin göstergesi olarak sürekli gelişmeye açık bir bilim dalı olarak kabul edilmektedir. İş sağlığı ve güvenliği bilim dalının amacı, çalışanları iş kazalarından ve meslek hastalıklarından korumak, daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sağlamak için teknik, sosyal, hukuki, idari ve ekonomik alanlarda çalışmalar yürütmektir.
İş Kazası Sonrası İşe Dönüş Eğitimi Müfredatı
- İSG Eğitimlerinin Önemi
- İş Kazaları ve Nedenleri
- İş Kazalarını Önleme
- İş Güvenliği Kültürü
- İş Güvenliği Kuralları
- İlk Yardım, Hijyen Kuralları
- Kişisel Koruyucu Donanım Kuralları

Ülkemizde, iş kazaları ve meslek hastalıkları sonucunda meydana gelen maddi ve manevi kayıplar ülke ekonomisi açısından oldukça büyük boyutlara ulaşabilmektedir. Çalışma hayatında bilim, sanayi ve teknoloji alanındaki gelişmelerle beraber çalışma hayatında büyük değişiklikler yaşanmıştır. Bu değişikliklerle birlikte iş sağlığı ve güvenliğine verilen önem artmış, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için 2012 tarihinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu yayımlanmıştır. Bu kanun iş sağlığı ve güvenliğinin uygulama kapsamını genişletmiş, iş kazaları ve meslek hastalıkları probleminin çözümü için yeni yaklaşımlar ve yaptırımlar getirmiştir.
63316331 Sayılı Kanun; İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik… More Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Kamu ve Özel Sektör ayrımı yapılmaksızın her kademe ve türdeki çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamalarından yararlanması zorunlu kılınmıştır. Çalışanların çalışma ortamında bulunan veya dışarıdan tesir edecek unsurlardan kaynaklı tehlike ve risklerden haberdar edilmeleri, gerekli önleme politikaları hakkında bilgilendirilmeleri gerekmektedir.
Müfredat
- 1 Bölüm
- 7 Ders
- Ömür boyu
- İşe Dönüş EğitimleriÇalışanların yaşanan iş kazaları sonrası, işbaşı yapmadan önce işe dönüş için hazırlanan iş kazaları, isg kültürü ve iş kazalarının nedenleri ve önleme yöntemlerini içeren eğitim.9
- 1.1İSG Eğitimlerinin Önemi20 Dakika
- 1.2İş Kazaları ve Nedenleri20 Dakika
- 1.3İş Kazalarını Önleme Kültürü10 Dakika
- 1.4İş Güvenliği Kültürü20 Dakika
- 1.5İş Güvenliği Kuralları20 Dakika
- 1.6Ne Anladık- İşbaşı Eğitimi10 Dakika15 Soru
- 1.7İş Hijyeni, Yangın Kuralları15 Dakika
- 1.8Kişisel Koruyucu Donanım Kuralları20 Dakika
- 1.9Sertifika Sınavı – İşbaşı Eğitimi30 Dakika30 Soru
Çalışmanın savaştan üç kat daha tehlikeli olduğu, içki, uyuşturucu veya savaşlardan daha fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan “BANA BİR ŞEY OLMAZ” mantığını ortadan kaldırarak, İSG kültürünü Türkiye’ye yerleştirmek için oluşturduğumuz İSG Eğitim Platformu'nda her çalışanın İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerini almalarını sağlamak için çalışmayı bir görev sayıyoruz.

İSG EĞİTİM PAKETLERİ
İlginizi Çekebilecek Kurslar
-
8 Ders
-
2 Sınav
-
55 Ders
-
11 Sınav
-
47 Ders
-
11 Sınav
-
39 Ders
-
8 Sınav